„Ако няма да си поддържаме джентълменското споразумение, то тогава ресорът на всеки един, освен министъра на образованието, трябва да се договори след ротацията”. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. Той каза, че имена за външен министър на България след очакваната смяна на премиера Николай Денков с Мария Габриел на 6 март не са обсъждали.

За Николай Денков е записано в споразумението, че ще бъде министър на образованието, затова настояваме да бъде там, заяви депутатът на ГЕРБ.

„Ако някой иска да изявява гласа на политическата си сила, има международни секретари, които се назначават вътрешнопартийно и участват в междупартийните форуми”, каза Гаджев. Така той отговори на думите на Денков, че настоява да е външен министър, за да се чува гласа на ПП в чужбина.

„Ако ще ще предоговаряме МВнР, тогава ще предоговаряме всички министерства наново“, поясни народният представител като той подчерта, че се чака решението на Денков и Габриел.

Все още не са заминали БТР-ите за Украйна, които бяха предоставени от МВР, уточни Гаджев, който е председател на Комисията по отбрана в парламента. Според него забавянето за транспортиране на машините е слаба организация.

Той обясни, че през ноември от Украйна са поискали да предоставят 3500 зимни ръкавици. „Пролетта дойде, а ръкавиците – не”, каза Гаджев и заяви, че няма обяснение за това забавяне.

Споделете

Оставете коментар

Exit mobile version