„Аз не смятам, че има рискове за нови избори. Ще се постигне отново някакъв компромис и всяка от партиите ще обяви, че е е постигнала целите си. Но няма да е това, което искат от ГЕРБ, защото това ще е второ качество премиер, ако Мария Габриел съчетава двете длъжности. Външният министър пътува, не седи тук. Но иначе подкрепям ГЕРБ в искането им за двата поста“. Това каза пред Нова тв бившият евродепутат проф. Светослав Малинов.

ГЕРБ и ПП-ДБ нямат големи различия за външната политика. Спорът е кой ще сложи една брошка, а това не е важно, посочи още Малинов.

Социалният антрополог Харалан Александров също подкрепи Мария Габриел като посочи, че тя е работохолик. „Тя може да работи по 16 часа на ден. Според мен личните характеристики трябва да се вземат под внимание“, каза той. И се пошегува за отношенията в сглобката. „Това е като двойка. Жената тропа, че иска в Милано и спонсорът накрая плаща. Съвсем ясно е, че жената е ПП-ДБ, а спонсорът ГЕРБ. Накрая ще се разберат“, описа той отношенията в некоалицията.

Правителството не виси върху скандали като този с убития Мартин Божанов – Нотариуса и неговия клуб за влияние с магистрати. То зависи от войната в Украйна, ключови ще са изборите в САЩ за президент през ноември, посочи социологът Андрей Райчев.

Споделете

Оставете коментар

Exit mobile version